Pieter Timmermans

Coach

pieter@t3ack.be

Hendrik Plevoets

Coach

hendrik@t3ack.be

Kurt Lobbestael

Coach

kurt@t3ack.be

Ronald Claes

Coach

ronald@t3ack.be

Pieter Timmermans

Coach

Pieter Timmermans is Msc.
Revalidatiewetenschappen en Fysiotherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie, manuele therapie en osteopathie. Vanuit zijn levenslange passie voor triatlon koos hij als onderwerp voor zijn masterscriptie "Uithoudingstraining toegepast op triatlon" en behaalde hij met zijn triatleten al snel resultaten op nationale en internationale kampioenschappen. Van 2009 tot 2012 werkte hij als hoofdtrainer Triatlon voor de Belgische Triatlonbond (3VL) onder de vlag van Topsport Vlaanderen.

(Rutger Beke, Marino Vanhoenacker, Tine Deckers, Bart Aernouts, Katrien Verstuyft, Frederik Van Lierde, Peter Croes, Kathleen Smet, Rob Woestenborghs, Simon De Cuyper, ...)

Sinds 2018 heeft hij zijn expertise in sportcoaching verder uitgebreid naar de wielersport waar hij nu ook de professionele wegrenners Zdenek Stybar, Jasper Philipsen, Jens Reynders (World Tour en Pro Tour), Floris Van Tricht (U23) en prof MTB-ers Emeline Detilleux en Anne Tauber, Jens Schuermans, Pierre de Froidmont, Lukas Malezsewski (U23) en Clément Horny onder zijn hoede neemt. Sinds juni 2023 is hij U23 coach binnen het opleidingsprogramma van de Vlaamse Triatlon Federatie (3VL).

pieter@track.be

Hendrik Plevoets

Coach

ik ben Hendrik, 23 jaar en het jongste lid van T3ACK. In mijn studententijd roeide ik samen met Ward Lemmelijn. Later werd ik Ward zijn eerste trainer, dit vanuit mijn interesse in het menselijk lichaam en passie voor het roeien. Gaandeweg kon ik terecht bij dokter Vincent Vanbelle, trainer Kurt Lobbesteal en inspanningsfysioloog Jan Olbrecht met de nodige vragen.

T3ACK geeft me de kans om nog meer kruisbestuiving te hebben met collega trainers met dezelfde filosofie. Dit helpt me in mijn leerproces als trainer en zo wil ik graag atleten van alle niveaus helpen in het bereiken van hun doelstellingen.

 

hendrik@track.be

Kurt Lobbestael

Coach

Zijn passie voor uithoudingssporten, fysiologie en coaching ontwikkelde Kurt tijdens zijn studies tot licentiaat lichamelijke opvoeding. Als trainer van de topsportschool triatlon (2005-2014) verdiepte hij zich verder in deze materie. Ondertussen werkt Kurt samen met beloftevolle atleten uit diverse uithoudingssporten en met verschillende medailles op Belgische en Europese kampioenschappen als resultaat. Victor Campenaerts is hiervan de meest in het oog springende. Om de beste resultaten in topsport te behalen gelooft Kurt zeer sterk in een langdurige én multidisciplinaire aanpak. Hiervoor vindt hij binnen T3ack het ideale kader.

kurt@track.be

Ronald Claes

Coach

Ronald Claes is Olympisch zwemcoach met 20 jaar ervaring in de topsport in België, Ierland en Groot-Brittannië. Tijdens zijn studies lichamelijke opvoeding specialiseerde hij zich in training en coaching. Sindsdien coachte hij atleten naar 2 Olympische Spelen, 8 wereldkampioenschappen en 15 Europese kampioenschappen.
Met atleten die EK medailles, WK finales en meer dan 120 nationale records behaalden, en head coach posities in Ierland en België, heeft Ronald een unieke ervaring. Hij deelt graag zijn inzichten met coaches en atleten om hun vaardigheden naar topsport verder te ontwikkelen en op die manier hun doelen te verwezenlijken.

ronald@track.be